Ασφάλεια και οφέλη

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Είναι πολύ μεγάλης σημασίας να ακολουθείτε μια ισορροπημένη διατροφή και υγειινό τρόπο ζωής. Σε περίπτωση που είστε έγκυος ή θηλάζετε, παρακαλείσθε να συμβουλευτείτε τον ιατρό σας πριν καταναλώσετε spirulina.
Δεν πρέπει να καταναλώνετε φρέσκια spirulina εάν υποφέρετε από Φαινυλκετονουρία, εντερικό αυτοάνοσο (Crohn, ελκώδη κολίτιδα) την περίοδο έξαρσης της νόσου και εάν κάνετε αιμοκάθαρση. Εάν υποφέρετε από νεφρική ανεπάρκεια, συμβουλευτείτε τον ιατρό σας. Δεν προτείνεται για όσους έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση καρδιάς, ήπατος ή νεφρών.
Για νέους καταναλωτές, προτείνεται να καταναλώνετε μικρές ποσότητες spirulina και να αυξήσετε την κατανάλωσή της σταδιακά, σύμφωνα με το πρόγραμμά σας.

Ανακάλυψε τα μοναδικά χαρακτηριστικά ασφαλείας της σπιρουλίνας μας παρακάτω

Ασφάλεια: Δίχως Βαρέα Μέταλλα

Το προϊόν μας ελέχθηκε από διαπιστευμένο εργαστήριο, όπου και διαπιστώθηκε η απουσία ανιχνεύσιμων βαρέων μετάλλων. Η διαδικασία παραγωγής μας ενσωματώνει τη χρήση πρώτων υλών υψηλής ποιότητας, ώστε να τηρεί τα υψηλότερα επίπεδα ποιότητας. Επιπλέον, κατασκευάσαμε τους φωτοβιοαντιδραστήρες μας αποκλειστικά με υλικά ποιότητας τροφίμων, διασφαλίζοντας απαράμιλλη ασφάλεια.

Ασφάλεια: Δίχως Παθογόνους

Η ανάλυση από ένα διαπιστευμένο εργαστήριο καταδεικνύει την απουσία παθογόνων στο προϊόν μας. Οι φωτοβιοαντιδραστήρες μας υποβάλλονται σε ενδελεχή καθαρισμό ανά διμηνιαία διαστήματα για να διασφαλιστεί η βέλτιστη φρεσκάδα του προϊόντος μας. Όλος ο εξοπλισμός μας καθαρίζεται σχολαστικά ακολουθώντας τις βέλτιστες πρακτικές και η διαδικασία μας περιλαμβάνει έξυπνους τρόπους ώστε να διατηρείται η παραγωγή μας ασφαλή.

Ασφάλεια: Χωρίς αλλεργιογόνα

Η σπιρουλίνα, επιστημονικά γνωστή ως Arthrospira Platensis, είναι ευρέως αναγνωρισμένη για την απουσία αλλεργιογόνων.

Ασφάλεια: Μη γενετικά τροποιημένος οργανισμός

Η σπιρουλίνα μας, προέρχεται από λίμνη του Ισημερινού. Στη συνέχεια επαγγελματίες καλλιεργητές της Ευρώπης την καλλιεργούσαν εδώ και δεκαετίες χωρίς να έχει υποστεί καμία εργαστηριακή γενετική τροποποίηση. Αυτή η δέσμευση διασφαλίζει ότι η σπιρουλίνα μας παραμένει απαλλαγμένη από αλλεργιογόνα που εισάγονται μέσω της τροποποίησης γονιδιωμάτων από άλλα είδη.

Ασφάλεια: Χωρίς συντηρητικά

Στην παραγωγή μας δεν χρησιμοποιούμε συντηρητικά. Αφαιρούμε το μεγαλύτερο μέρος του νερού του φωτοβιοαντιδραστήρα με φυσικά μέσα, χωρίς να χρησιμοποιούμε καμία θερμική μέθοδο. Έτσι επιτρέπουμε στη σπιρουλίνα να παραμείνει ζωντανή και τα θρεπτικά συστατικά της ανέπαφα.

Χωρίς Ιώδιο

Διαφοροποιούμαστε από τους περισσότερους παραγωγούς σπιρουλίνας χρησιμοποιώντας αλάτι χωρίς ιώδιο. Αυτή η σκόπιμη επιλογή μας επιτρέπει να προσφέρουμε ένα προϊόν σπιρουλίνας που είναι προσβάσιμο σε άτομα με διαταραχές του θυρεοειδούς.

Ασφαλές για διαβητικούς - Χαμηλά σάκχαρα, χωρίς προσθήκη ζάχαρης

Η σπιρουλίνα μας περιέχει μόνο φυσικά σάκχαρα. δεν περιλαμβάνεται επιπλέον ζάχαρη και η φυσική περιεκτικότητα σε ζάχαρη είναι χαμηλή. Επιπλέον, διαθέτει υψηλή περιεκτικότητα σε Χρώμιο, καθιστώντας την μια εξαιρετική επιλογή για άτομα με διαβήτη. Δείτε την ενότητα για το Χρώμιο παρακάτω.

Χαμηλά λιπαρά

Με μόνο 2,1 % λίπος, η σπιρουλίνα μας έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά!

Χαμηλό Νάτριο

Η μείωση της κατανάλωσης Νατρίου συμβάλλει στη διατήρηση της φυσιολογικής αρτηριακής πίεσης. Η σπιρουλίνα μας περιέχει μόνο 0,24g αλάτι ανά 100g προϊόντος.

Ανακάλυψε τι μπορεί να σου προσφέρει η σπιρουλίνα μας!

Υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη: 34% ΣΗΔ

Το 66% του ενεργειακού περιεχομένου της σπιρουλίνας μας προέρχεται από πρωτεΐνη! Η σπιρουλίνα μας συμβάλλει στη διατήρηση και ανάπτυξη της μυϊκής μάζας και στη διατήρηση των φυσιολογικών οστών.

Πηγή Φυτικών Ινών: 6% ΣΗΔ

Τα παγάκια σπιρουλίνας είναι πηγή σε φυτικών ινών - 1,9 γραμμάρια ανά 100 χιλιοθερμίδες.

Υψηλή περιεκτικότητα σε Νιασίνη (βιταμίνη Β3): 171% ΣΗΔ

Η σπιρουλίνα μας προσφέρει έχει 171% της ημερήσιας πρόσληψης αναφοράς (ΣΗΔ) για τη Νιασίνη (Βιταμίνη Β3). Δηλαδή πάνω από 3 φορές από την περιεκτικότητα του στήθους κοτόπουλο. Η νιασίνη είναι σταθερή στη θερμότητα, διατηρώντας τα οφέλη της κατά το μαγείρεμα. Η καθημερινή κατανάλωση 8,8 g σπιρουλίνας μας υποστηρίζει: τον ενεργειακό μεταβολισμό, τη λειτουργία του νευρικού συστήματος, την ψυχολογική ευεξία και συμβάλλει στη διατήρηση φυσιολογικής κατάστασης τους βλεννογόνους και το δέρμα, ενώ μειώνει την κούραση.

Υψηλή περιεκτικότητα σε Ασκορβικό Οξύ (βιταμίνη C): 60% ΣΗΔ

Η σπιρουλίνα μας διαθέτει επίπεδα βιταμίνης C συγκρίσιμα με το πορτοκάλι. Η βιταμίνη C είναι ευαίσθητη στη θερμότητα και επιρρεπής σε οξείδωση όταν εκτίθεται στον αέρα. Με ημερήσια πρόσληψη 25 g, η φρέσκια σπιρουλίνα μας υποστηρίζει τον φυσιολογικό σχηματισμό κολλαγόνου, τις μεταβολικέςδιεργασίες παραγωγής ενέργειας, τη λειτουργία του νευρικού συστήματος, την υγεία του ανοσοποιητικού συστήματος και προστατεύει από το οξειδωτικό στρες. Μειώνει επίσης την κούραση, βοηθά στην αναγέννηση της βιταμίνης Ε και ενισχύει την απορρόφηση σιδήρου.

Υψηλή περιεκτικότητα σε Πυριδοξίνη (Βιταμίνη Β6): 31% ΣΗΔ

Η περιεκτικότητά της σπιρουλίνας μας σε Β6 είναι συγκρίσιμη με αυτή του στήθους κοτόπουλου. Το B6 αντέχει σε ήπιες μεθόδους μαγειρέματος. Η καθημερινή κατανάλωση σχεδόν 50g της σπιρουλίνας μας υποστηρίζει τη σύνθεση κυστεΐνης, τον μεταβολισμό ενέργειας και πρωτεϊνών, τη λειτουργία του νευρικού συστήματος, τον μεταβολισμό της ομοκυστεΐνης, την ψυχολογική ευεξία, τον σχηματισμό ερυθρών αιμοσφαιρίων, τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και μειώνει την κούραση και την κόπωση. Συμβάλλει επίσης στη ρύθμιση της ορμονικής δραστηριότητας.

Υψηλή περιεκτικότητα σε Χρώμιο (Cr): 148% ΣΗΔ

Η σπιρουλίνα μας ξεπερνά τα περισσότερα τρόφιμα σε περιεκτικότητα σε χρώμιο. Η κατανάλωση περίπου 10 gr σπιρουλίνας καθημερινά, υποστηρίζει τον φυσιολογικό μεταβολισμό των μακροθρεπτικών συστατικών και τη διατήρηση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα.

Υψηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο (Fe): 93% ΣΗΔ

Η σπιρουλίνα μας περιέχει περίπου 5 φορές περισσότερο σίδηρο από το μαγειρεμένο μοσχαρίσιο κρέας!! Η κατανάλωση περίπου 16g σπιρουλίνας μας υποστηρίζει τη γνωστική λειτουργία, συμβάλλει στον ενεργειακό μεταβολισμό, τον σχηματισμό ερυθρών αιμοσφαιρίων και αιμοσφαιρίνης, τη μεταφορά οξυγόνου, τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, τη μείωση της κούρασης και της κόπωσης και παίζει ρόλο στην κυτταρική διαίρεση. Συμβουλή!: Για να μεγιστοποιήσετε την πρόσληψη σιδήρου, αποφύγετε την κατανάλωση αυγών, προϊόντων με βάση το γάλα, τροφών πλούσιων σε ασβέστιο και καφέ με σπιρουλίνα. Συνδυάστε τη σπιρουλίνα μας με χυμό πορτοκαλιού ή άλλες τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C για καλύτερα αποτελέσματα.

Υψηλή περιεκτικότητα σε μαγγάνιο (Mn): 50% ΣΗΔ

Η σπιρουλίνα μας ξεχωρίζει με περιεκτικότητα σε μαγγάνιο συγκρίσιμη με αυτή του καστανού ρυζιού. Η κατανάλωση περίπου 30g ημερησίως υποστηρίζει τον φυσιολογικό μεταβολισμό παραγωγής ενέργειας, τη διατήρηση των φυσιολογικών οστών, τον φυσιολογικό σχηματισμό του συνδετικού ιστού και την προστασία των κυττάρων από το οξειδωτικό στρες.

Πηγή Φωσφόρου 25,7% ΣΗΔ

Η σπιρουλίνα μας αποτελεί πηγή φωσφόρου, με περιεκτικότητα συγκρίσιμη με αυτήν του τόνου. Η ημερήσια πρόσληψη σπιρουλίνας περίπου 60 g, συμβάλλει στη φυσιολογική λειτουργία των μεταβολικών διεργασιών που αποσκοπούν στην παραγωγή ενέργειας, τη λειτουργία των κυτταρικών μεμβρανών, και στη διατήρηση υγιών οστών και δοντιών.

Πηγή Μαγνησίου 17,9% ΣΗΔ

Η σπιρουλίνα μας έχει περιεκτικότητα σε μαγνήσιο συγκρίσιμη με το μαγειρεμένο, βρασμένο και στραγγισμένο σπανάκι. Το μαγνήσιο βρίσκεται κυρίως στη χλωροφύλλη. Η κατανάλωση σημαντικής ποσότητας σπιρουλίνας (84g την ημέρα) συμβάλλει σε μείωση της κούρασης και της κόπωσης, ισορροπία ηλεκτρολυτών, φυσιολογικός μεταβολισμός παραγωγής ενέργειας, λειτουργία του νευρικού συστήματος, μυϊκή λειτουργία, σύνθεση πρωτεϊνών, ψυχολογική ευεξία, διατήρηση φυσιολογικών οστών και δοντιών και ρόλο στη διαδικασία της κυτταρικής διαίρεσης.

Πηγή Καλίου: 17% ΣΗΔ

Η κατανάλωση ολόκληρου του πακέτου σπιρουλίνας είναι απαραίτητη για να ληφθούν τα οφέλη για την υγεία που σχετίζονται με το Κάλιο, ωστόσο η περιεκτικότητα σε Κάλιο στη σπιρουλίνα μας είναι συγκρίσιμη με αυτή της μπανάνας! Το κάλιο προσφέρει διάφορα πλεονεκτήματα, συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης της φυσιολογικής λειτουργίας του νευρικού συστήματος, της φυσιολογικής μυϊκής λειτουργίας και της διατήρησης της φυσιολογικής αρτηριακής πίεσης.