Τα βραβεία μας

Trophy Τροφή Challenge 2022 - νικητές

Το 2022, κερδίσαμε τον πιο καταξιωμένο διαγωνισμό καινοτομίας στον αγροτικό τομέα στην Ελλάδα. Ενδεικτικό της πρεστίζ αυτού του διαγωνισμού είναι ότι η επιτροπή κριτών αποτελούνταν από κορυφαίο προσωπικό από την BAYER, την BASF και το SMART Agrohub.
Αυτή η αναγνώριση τονίζει την αφοσίωσή μας να παρέχουμε μια πραγματικά καινοτόμο διαδικασία παραγωγής. Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επισκεφθείτε τον επίσημο ιστότοπο της νέας Γεωργίας νέας γενιάς. Χρησιμοποιήσαμε αυτά τα κεφάλαια για να πληρώσουμε για τον σχεδιασμό συσκευασίας των προϊόντων μας, το e-shop, να αγοράσουμε εξοπλισμό, χημικά και το σύστημα ηλιακής θέρμανσής μας.
Επίσης, αποκτήσαμε τον καλύτερο μέντορα που είχαμε ποτέ, τον Γιώργο Μπορέτο, ο οποίος εθελοντικά προσφέρει τις υπηρεσίες του στον ΚΕΜΕΛ. Ο Γιώργος μας βοήθησε να ξαναορίσουμε τους στόχους μας, να προτεραιοποιήσουμε τα τμήματα της αγοράς μας και να ξανασκεφτούμε τις τακτικές μας για να αποκτήσουμε τους πρώτους μας πελάτες.

SUAVE Αστική Παραγωγή - Βραβείο καινοτομίας: 2η θέση

Το 2023, η ομάδα μας τιμήθηκε κερδίζοντας τη δεύτερη θέση στο βραβείο καινοτομίας από το έργο SUAVE για τις επαναστατικές μας συνεισφορές στην Αλυσίδα Αξίας της Αστικής Γεωργίας στην Ευρώπη. Συμμετείχαμε σε αυτόν τον διαγωνισμό με τη φρέσκια πάστα σπιρουλίνας και την κατεψυγμένη φρέσκια σπιρουλίνα μας, εστιάζοντας στις πράσινες και ψηφιακές τεχνολογίες που ενσωματώνουμε στη διαδικασία μας. Το IoT σύστημα μας έπαιξε μεγάλο ρόλο σε αυτόν τον διαγωνισμό!
Αυτή η διάκριση σε ευρωπαϊκό επίπεδο αναγνωρίζει τις προσπάθειές μας να ενισχύσουμε τη βιώσιμη ανάπτυξη στην αστική παραγωγή τροφής, αποδεικνύοντας τη δέσμευσή μας στην ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων που αντιμετωπίζουν τόσο περιβαλλοντικές όσο και κοινωνικές προκλήσεις στην αστική γεωργία. Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ εδώ.
Τα κεφάλαια που μας χορηγήθηκαν ως βραβείο χρησιμοποιήθηκαν για την ανάπτυξη του μάρκετινγκ μας. Επενδύσαμε σε βίντεο, φωτογραφίες προϊόντων, εκδηλώσεις, εκθέσεις και καλύψαμε λειτουργικά έξοδα.

Open Innovation by Trata - νικητές

Η ομάδα μας διακρίθηκε επίσης στον Διαγωνισμό Ανοιχτής Καινοτομίας της Νέας Γεωργίας Νέας Γενιάς Open Innovation by Trata. Η ομάδα μας συμμετείχε παρουσιάζοντας 3 διαφορετικά προϊόντα, τα οποία θα μπορούσαν να ενσωματωθούν στη βιομηχανική παραγωγή της Trata, υποκαθιστώντας τη ζωική πρωτεΐνη: φρεσκοκατεψυγμένη σπιρουλίνα, εκχύλισμα φυκοκυανίνης και εξαντλημένη σπιρουλίνα. Η Trata αποφάσισε να δώσει προτεραιότητα στη φρεσκοκατεψυγμένη σπιρουλίνα.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ανακοίνωση του διαγωνισμού, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Generation Ag.
Κατά τη διάρκεια αυτού του διαγωνισμού, αναλύσαμε το πρωτεϊνικό προφίλ της σπιρουλίνας μας, για να ανακαλύψουμε ότι είναι πλήρες: περιέχει όλα τα απαραίτητα αμινοξέα για τους ανθρώπους.
Τα κεφάλαια αυτού του βραβείου μας βοήθησαν να επενδύσουμε στην τεχνολογία μας για την παραγωγή φυκοκυανίνης. Επενδύσαμε σε εξοπλισμό προηγμένης τεχνολογίας, ο οποίος μας βοηθά να εξάγουμε φυκοκυανίνη αναλυτικής καθαρότητας με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο!

Ανθολόγιο Ελληνικής Γαστρονομίας - βραβείο 5 αστέρων

Το 2024, βραβευτήκαμε με τη διάκριση 5 αστέρων στην ``Ανθολογία της Ελληνικής Γαστρονομίας`` από την Action in Greece και τη Sigma productions. Τα καινοτόμα προϊόντα μας, συμπεριλαμβανομένου του μοναδικού μας μπλε μελιού και η θέση μας ως οι μόνοι παραγωγοί σπιρουλίνας στην Ελλάδα που τιμήθηκαν με αυτή τη διάκριση, μας ξεχωρίζουν.

Οι αξιολογητές μας εντυπωσιάστηκαν ιδιαίτερα από τα τρία προϊόντα μας: τη φρέσκια σπιρουλίνα, τη φρεσκοκατεψυγμένη σπιρουλίνα και το μπλε μέλι. Η απόλυτη ικανοποίησή τους συνοψίστηκε με χιούμορ σε τηλεφώνημα που είχαμε ότι τα προϊόντα μας δεν αξίζουν απλώς 5 αλλά 10 αστεριών.

Για να επιτύχουμε αυτή τη διάκριση απαιτήθηκαν όχι μόνο εξαιρετικά προϊόντα αλλά και ένας ελκυστικός ιστότοπος που αντανακλά το ήθος του brand μας, παρουσιάζοντας τη δέσμευσή μας στην αριστεία της γεύσης και τη διατροφική αξία. Είμαστε περήφανοι που πληρούμε και ξεπερνάμε αυτά τα αυστηρά πρότυπα.

Πέρα από την τιμή καθεαυτή, η συμπερίληψη στην Ανθολογία ανοίγει τις πόρτες σε πολύτιμες ευκαιρίες, όπως η συμμετοχή σε σημαντικές διεθνείς εκθέσεις και προσωπικές εκδηλώσεις με μειωμένο κόστος. Αυτές οι πλατφόρμες θα μας επιτρέψουν να παρουσιάσουμε τα βραβευμένα προϊόντα μας σε ένα παγκόσμιο κοινό, επιτρέποντάς μας να εκτεθούμε σε μεγαλύτερο κοινό.